Příběh Jaroslava Svobody, CEO a majitele CZECH INN HOTELS, a jeho odvážného rozhodnutí v manažerském světě

Příběh Jaroslava Svobody, CEO a majitele CZECH INN HOTELS, a jeho odvážného rozhodnutí v manažerském světě

2 dubna, 2024

V podnikání se často setkáváme s rozhodnutími, která vyžadují rychlost, odvahu a intuitivní přístup. Jedním z nejzajímavějších aspektů manažerského světa je schopnost reagovat na neočekávané situace s přesvědčením a důvtipem. Při pohledu na svou vlastní kariéru můžeme najít okamžiky, kdy naše intuitivní rozhodnutí přinesla neočekávané, avšak vítané plody. Jedním z takových momentů byla i rozhodnutí Jaroslava Svobody, CEO a majitele CZECH INN HOTELS , který se rozhodl pokračovat v podnikání hotelového managementu, i přes počáteční nelehké okolnosti.

 

  • Jaké intuitivní rozhodnutí jste kdy učinil a projevilo se jako skvělá manažerská volba?

I když původní americký společník ve Špindlerově Mlýně byl mezinárodní podvodník a jednoho dne zmizel – a já byl s dluhem mezi podvedenými – stejně jsem se intuitivně rozhodl, že budu provozovat hotely a založil Czech Inn Hotels – naprosto bez jakéhokoli kapitálu.
To bylo hodně “intuitivní” (smích).

 

  • Jaký nejzajímavější počin konkurence jste zaznamenal a považujete jej za pro Vás inspirativní?

Neustále se snažím inspirovat. Třeba iglú na střeše Pytloun hotelu na Václaváku mi přišlo zajímavé.

Sacher dort – v hotelech Sacher – je inspirativní.

Instagram pařížského Le Bristol je inspirativní.

Nedokážu úplně přesně odpovědět – každý den mne něco zaujme – žádný žebříček nemám.

 

  • Čím byste se živil, kdybyste nebyl manažer?

Nejsem moc technického založení – tedy určitě bych pracoval ve službách.
Ale jde o hypotetickou otázku, vždy jsem se na všech pozicích snažil pracovat naplno – vždycky jsem měl tendenci něco organizovat a posouvat. Asi bych byl zase manažer někde. :-)


Motto na závěr:

“Co se nezlepšuje, to se zhoršuje.”